Beulakerweg 54 – Giethoorn

Beulakerweg 54 – Giethoorn

Na in 2014 de uitbreiding van het huidige restaurant te hebben verzorgd. Mochten wij in 2016 opnieuw een ontwerp maken én het vergunningmanagement verzorgen voor nu het moderne zusje ‘De Lindenhof Lodge’ aan de overzijde van de Beulakerweg in Giethoorn.

De Lindenhof prijkt al jaren achtereen hoog op de ranglijsten van beste restaurants in Nederland. Maar de patron-cuisinier Martin Kruithof telt ook internationaal mee. Dat bewijzen de twee Michelinsterren die een kroon op zijn creatieve talent betekenen.

Samen met zijn vrouw Marjan de Jonge en hun team zorgt Martin ervoor dat iedere gast verwend wordt. Ze doen dat door de karakteristieke sfeer in het restaurant zorgvuldig te bewaren, een prachtige wijnkaart te handhaven en vooral door gerechten te serveren die opwekken tot zintuiglijke verrukkingen. Door de persoonlijke aanpak en de kleinschaligheid zal iedereen zich in De Lindenhof meteen thuis voelen.

Het moderne zusje ‘De Lindenhof Lodge’ zal fungeren als logiesgebouw ten dienste van het Restaurant en voorziet in een 6-tal luxueuze suites in het hoofdgebouw.  De suites zijn luxe, maar warm en huiselijk ingericht. De suites beschikken over een designbadkamer, en alle suites beschikken over een airco.Het ontwerp van laat zich het best omschrijven als een modern maar landelijk logiesgebouw met een vriendelijke uitstraling.  De rieten kap speelt hierin een prominente rol, er is bewust gekozen voor robuuste materialen, daar is er tijdens de ontwerpsessies bewust rekening worden gehouden met het fraaie uitzicht van de diverse zijden van deze pittoreske omgeving.

Naast het hoofdgebouw is er ook een vrijstaand gezinsappartement voorzien van een transparante leefruimte met zicht op de unieke kruidentuin van De Lindenhof.

 

Het moderne logiesgebouw past bij de filosofie van Martin en Marjan dat was bij dit project een van de belangrijkste uitgangspunten waarbij het nieuwe gebouw ruimte biedt voor een lekker en ongecompliceerd uitstapje in een pittoreske landelijke omgeving.

 

Het project is opnieuw in bouwteam ontwikkeld met dezelfde samenstelling als in 2014.

Aannemer:        Bouwbedrijf Bart Smit                                      Interieur:            Ynske Breukelar

Installaties:        Brouwer Installatietechniek                           Landschap:         Twan Flokstra