Beulakerweg 77 – Giethoorn

Beulakerweg 77 – Giethoorn

De Lindenhof prijkt al jaren achtereen hoog op de ranglijsten van beste restaurants in Nederland. Maar de patron-cuisinier Martin Kruithof telt ook internationaal mee. Dat bewijzen de twee Michelinsterren die een kroon op zijn creatieve talent betekenen. Dat Kruithof ambitieus is blijkt ook uit de grote verbouwing welke momenteel gaande is en eind april zal worden afgerond.

Het karakteristieke gebouw wordt zowel op de beganegrond als op de verdieping een keer vergroot qua oppervlakte. Met name de keuken wordt grondig uitgebreid en daarnaast wordt het aanbod met betrekking tot logies ook verdubbeld.

Deze bouwkundige ingreep draagt er aan bij de het vooraanzicht van het gebouw (vanaf de Beulakerweg) drastisch wijzigt, er is gekozen om het geheel architectonisch ogenschijnlijk op symmetrische wijze in te passen, vervolgens volgt de uitbreiding naar de tuinzijde de perceelsgrens.

De nieuwe verschijningsvorm resulteert in een klassiek gebouw dat zich omzichtig maar stevig in de lintbebouwing van Giethoorn voegt.

Eind April levert hoofdaannemer Bouwbedrijf Bart Smit uit Giethoorn het bouwwerk op en vanaf 1 mei 2014 Restaurant De Lindenhof er 4 kamers/suites bij.