Floraweg 6 – Creil

Floraweg 6 – Creil

Boes + Kok Ingenieursbureau heeft medio juni 2012 de opdracht gekregen om voor Broer BV een nieuw bedrijfspand te ontwerpen op het bedrijventerrein in Creil in de Gemeente Noordoostpolder. Het programma is gesitueerd op een bedrijfskavel van ruim 3,5 hectare. De 1e fase behelst de bouw van van de verwerkings- en verpakkingsloods later volgt de bouw van geconditioneerde opslagruimte voor 7500 ton eerstejaars plantuien.

Vanaf de in ingebruikname kunnen alle eerstejaars plantuien van Broer B.V. onder optimale omstandigheden worden bewaard; deels op de locatie in Andijk en deels op deze nieuwe locatie.

Broer BV is een dochteronderneming van de bedrijven Bejo en De Groot en Slot uit Warmenhuizen. Het bedrijf is de exclusieve producent van Quality Inside, een kwaliteitslabel in plantuien. Onder dit label worden de genetica in het type Rijnsburger, Stuttgarter en Spaans als eerstejaars plantuien aangeboden, naar afnemers in de hele wereld. De hoofdvestiging van Broer is gevestigd in Andijk. Het bedrijf heeft al sinds 1991 een nevenvestiging in Creil.