Haven 9 -11 Vollenhove

Haven 9 -11 Vollenhove

n opdracht van de Romond Bouwgroep heeft Boes + Kok Ingenieursbureau de herontwikkeling van het appartementencomplex ʻHet Nye Huys’ vorm gegeven. Dit heeft geresulteerd in een zes tal verrassende appartementen welke met veel elan zorgen voor een herwaardering van de oude binnenhaven. De appartementen hebben een prachtige ligging en bieden veel wooncomfort en indelingsmogelijkheden.

Daarnaast heeft Boes + Kok Ingenieursbureau voor dit project de grafische vormgeving voor haar rekening genomen. Zowel de artist impressions, verkoopbrochures maar ook de reclameborden zijn door het bureau vormgegeven.

Het ontwerp voor de drie nieuwe woningen met direct zicht op de binnenhaven met aan de overzijde van de straat waar de 5 woningen zijn gesitueerd op de plaats van de oude vissershuizen zijn van de hand van architecten Smid & Peters.

Het resulteert in een ontwerp met een eigen identiteit. Met name de bouwmassa refereert met een knipoog naar het verleden van deze schitterende locatie. De detaillering is puur en geeft de architectuur de grandeur die het verdient.

Projectontwikkeling gaat over hoe mensen willen wonen en werken, gezamenlijk in harmonie iets toevoegen aan de woon- en leefomgeving van bewoners en omwonenden.

Eigentijds wonen in een historische omgeving

Vollenhove; ʻde stad der paleizenʼ. Vollenhove is vanouds een residentie van bisschoppen en van landadel. In de 12e en 13e eeuw vestigden zich mensen rondom de bisschoppelijke dwangburcht: ʻHet Olde Huysʼ, in 1854 werd de voormalige slotgracht van het kasteel vergraven tot een haven en verbonden met de Zuiderzee. Rond de haven werd de vis verwerkt met aan de voet van de Grote Kerk een rokerij en ansjoviskelder. De voormalige panden van de rokerij maken plaats voor woningen welke harmoniëren met de historische omgeving.

Vandaag de dag trekt Vollenhove vele belangstellenden welke geboeid door het oude stadscentrum lopen met haar vele havezaten. Een havezate is een edelmanwoning waaraan het recht gekoppeld was om in de Staten van Overijssel zitting te hebben. Edelen waren daardoor verplicht om zich in Vollenhove te vestigen. Dat leidde tot een unieke gemeenschap van burgers en edelen.

Ondernemend Vollenhove

Vollenhove heeft een knusse binnenstad waar de consumenten graag hun boodschappen doen. Het gebied Voorpoort staat het meest in de belangstelling bij de gemeente, ondernemers en inwoners. Dit beeldbepalend stukje binnenstad biedt nu al de nodige winkels, maar zeker in

de toekomst zullen hier nog meer goede ontwikkelingen tot stand komen. Evenementen als Havendagen en Corso trekken jaarlijks veel bezoekers. Bovendien heeft Vollenhove een levendige industrie. Veel ondernemers profiteren van de uitstekende vestigingsmogelijkheden.

Cultureel Vollenhove

Vollenhove heeft voldoende culturele uitstapjes, bijv. een stadswandeling langs de vele monumenten. Bekend is de Grote- of St. Nicolaaskerk en de Mariakerk bij de historische tuinen van de havezate Marxveld. Het stadje met zijn vele havezaten(adellijke woningen), mooie burgerhuizen met oude gevels en het middeleeuws straten patroon. Natuurlijk niet te vergeten het Park Oldruitenborgh met de grootste havezate en ruïne van het ooit zo prachtige slot Toutenburg.