Industrieweg 7 – Vollenhove

Industrieweg 7 – Vollenhove

Op uitnodiging van RovisBouw Beheer B.V. heeft Boes + Kok Ingenieursbureau opdracht gekregen voor het ontwerp van een nieuw te bouwen bedrijfsloods met kantoorruimtes.

Het betreffend perceel grenst aan het terrein van Bouwbedrijf G. Rook B.V. aan de Industrieweg te Vollenhove, op het bedrijventerrein ‘De Weyert’. Dit industrieterrein wordt dit moment gerevitaliseerd, de kavel grenst aan de industrieweg met zicht op het nieuwe inpassingplan met woon- werklocatie wat binnenkort door de Gemeente Steenwijkerland wordt uitgegeven onder de noemer ‘Plan voormalige kaasfabriek – De Weijert te Vollenhove’.

Het grens hiermee aan de beoogde nieuwe ‘centrale as’ van de De Weijert, het groen- en de waterstructuur worden hier versterkt zodat er een ‘hart’ van de wijk ontstaat. Ook de nieuwe bedrijfsbebouwing richt zicht straks op deze as, de voorruimte wordt gereguleerd t.b.v. van parkeren en representatie en de opslagruimte achter de rooilijn.

Voor deze locatie is een dynamisch kantoorgebouw ontworpen, de stedenbouwkundige randvoorwaarden vroegen om een helder volume met duidelijke scheiding tussen het ‘werk- en opslaggedeelte’.  Via de voorzijde van het hoofdvolume is zowel de begane grond als de verdieping te bereiken. De bedrijfsloods is zowel van de voorzijde- als de rechterzijde te bereiken door middel van loop- en overheaddeuren.

Het programma voor het bedrijfsgebouw op de beganegrond bestaat uit; een entree, kantine, kantoor, technische ruimte, sanitaire voorzieningen en een bedrijfshal met talloze mogelijkheden

De verdieping bestaat uit een eventueel verhuurbare apart toegankelijke kantoorruimte met showroom, vergaderruimte, archief en keuken- en sanitaire voorzieningen. Het gebouw valt op door haar ‘verdraaide’ en overstekende verdieping ( met de kantoorruimte) waarbij de onderzijde de rooilijn volgt en de bovenzijde hier een omgekeerde variant van is.

De constructie van de begane grond en verdieping zijn uitgevoerd in beton, de rest van het gebouw heeft een stalen constructie. De gevelbekleding van de bedrijfshal bestaat uit een horizontaal geribbeld aluminium (voorzien van isolatie).

Bekijk hier de verkoopbrochure met alle informatie.