Leemringweg 15-1 – Marknesse

Leemringweg 15-1 – Marknesse

Aan de Leemeringweg tussen de polderdorpen Kraggenburg en Marknesse heeft Boes + Kok planologisch de ruimte ‘gezien’ welke een ‘tweede bedrijfswoning’ heeft mogelijk gemaakt.

Een royale vrijstaande ‘type’ notariswoning met landelijke accenten. Het perceel kenmerkt zich door een ruim opgezette langs-kavel parallel aan de hoofdweg die plaats biedt aan een tweede ruim opgezette, landelijke en statige woning naar uitdrukkelijke wens van de opdrachtgever.

Deze door ons ontworpen woning kan getypeerd worden als een notariswoning. Dit kenmerkt zich onder andere door de heldere en eenduidige hoofdvorm, de zuivere symmetrie in de voorgevel en de middenrisaliet als entreepartij. Mede door dit laatste element krijgt de woning een statige uitstraling.

De accenten en details geven het totaal een landelijk karakter. Met name de sprekende kozijnen, de kleurstelling van de luiken en de detaillering van de carport en de overkapping dragen hier sterk aan bij. Zo ontstaat een hedendaagse chique woning in deze landelijke omgeving.