Orchidee 5-17, Luttelgeest

Orchidee 5-17, Luttelgeest

Boes + Kok heeft de opdracht gekregen om voor een ontwikkelend bouwbedrijf een blok met 7 rijwoningen te ontwerpen aan de Orchidee te Luttelgeest in de Gemeente Noordoostpolder.

Deze locatie valt binnen het nieuwe woongebied van dit polderdorp, er wordt gestreefd naar een aantrekkelijke woonomgeving met een voor Luttelgeest herkenbare karakteristiek. De samenhang hiervan wordt verkregen door de onderlinge afstemming van goothoogtes en kleur- en materiaalgebruik welke zijn geïnspireerd op de bestaande bebouwings– en inrichtingskenmerken van het bestaande dorp.

De woningen worden gebouwd in hedendaagse stijl en zijn ruim van opzet. Bijzonder is de uitvoering van de woningen met haar uitstraling van moderne architectuur. Enkele details hiervan zijn de karakteristieke betonnen spekbanden, de opvallende voorgevel met de 2 prominente kopgevel-partijen. De kleurstelling bestaat uit een rode – aardetinten – baksteen met rood-/ oranje keramische pannen.

Deze ruime eengezinswoningen hebben een tuin op het noorden met berging en achteruitgang. Met een oppervlakte van circa 115 m2, inhoud van ruim 360 m3 en een kaveloppervlakte variërend van 190 (tussenwoning) tot 310 m2 (hoekwoning) heeft u hier de ruimte voor het hele gezin.

Vanuit de hal met toilet kunt u naar de woonkamer en de keuken of met de trap naar de verdieping. Vanuit de woonkamer heeft u toegang tot de achtertuin op het oosten. Onder de trap is vanuit de woonkamer een ruime berging te bereiken. Op de 1e verdieping bevinden zich aan de overloop drie ruime slaapkamers en de badkamer. Via een vaste trap is de ruime vrije indeelbare zolder bereikbaar. Hier kan een extra kamer worden gerealiseerd.

Door toepassing van een duurzaam verwarmings- en ventilatiesysteem hebben de woningen een A++ label  wat resulteert in een comfortabel binnenklimaat en een laag energieverbruik dat resulteert in lage energiekosten.