Schuit 17-27 – Vollenhove

Schuit 17-27 – Vollenhove

Boes + Kok Ingenieursbureau heeft na het succes van het project Reling, Vollenhove – 6 Rijwoningen de opdracht gekregen om voor de kopzijden ten noorden van het 1e blokje met de 6 rijwoningen  een ontwerp te maken voor 2x drie geschakelde woningen aan de Schuit te Vollenhove (Gemeente Steenwijkerland).

Deze locatie valt ook binnen de nieuwbouwwijk Noordwal- West, het project zal bestaan uit 2x een blokje van drie rijwoningen. De Noordwal is een jonge wijk met het zicht de voeten in de polder, met de fiets bent u binnen enkele minuten in de pittoreske binnenstad van het voormalig Zuiderzeestadje Vollenhove.

Het gaat hier om een tweetal blokjes met stijl en tijdloos karakter, statig vormgegeven en sober gedetailleerd. Het was deze klassieke stijl die onze opdrachtgever zocht en kenmerkt zich door haar bakstenengevels met kenmerkende schoorsteen, omtimmerde goten, zinken muurafdekkers en de grote ramen gecombineerd met kalf- en stijlverdeling en het donkere met pannen gedekte dakvlak.

Deze ruime eengezinswoningen hebben een tuin op het zuiden met berging en achteruitgang. Met een oppervlakte van circa 120 m2, inhoud van ruim 380 m3 en een kaveloppervlakte variërend van 145 (tussenwoning) tot 255 m2 (hoekwoning) heeft u hier de ruimte voor het hele gezin.

Vanuit de hal met toilet kunt u naar de woonkamer en de keuken of met de trap naar de verdieping. Vanuit de woonkamer heeft u toegang tot de achtertuin op het oosten. Onder de trap is vanuit de woonkamer een ruime berging te bereiken. Op de 1e verdieping bevinden zich aan de overloop drie ruime slaapkamers en de badkamer. Via een vaste trap is de ruime vrije indeelbare zolder bereikbaar. Hier kan een extra kamer worden gerealiseerd.

Door toepassing van een duurzaam verwarmings- en ventilatiesysteem hebben de woningen een A++ label  wat resulteert in een comfortabel binnenklimaat en een laag energieverbruik dat resulteert in lage energiekosten.