Wellerwaard 11 – Emmeloord

Wellerwaard 11 – Emmeloord

Wellerwaard krijgt op korte termijn haar eerste landgoed. Dit landgoed grenst aan het nieuwe recreatie- en natuurgebied en wordt voor een groot deel opengesteld voor publiek. Het gaat om 6 hectare grond, grenzend aan Wellerwaard, vlak onder de Burchttocht. De plek geeft een fantastisch uitzicht over de strakke lijnen van de polder. Het is besloten en toch vlak bij de reuring van de stad.

Landgoed Wellerwaard Grontmij

De initiatiefnemers zijn geboren en getogen Emmeloorders. Ze investeren graag in de Noordoostpolder en in natuur waar iedereen van kan genieten.” Het bos, de natuur en de waterwegen worden allemaal op korte termijn gerealiseerd. Het enige wat nog ingevuld dient te worden is de bebouwing ten behoeve van het landgoed.

Het ontwerp voor de bebouwing van dit nieuwe landgoed is door Boes + Kok B.V. kenmerkt zich door een modern historiserende stijl en is basis van een uitgebreid programma in nauwe samenwerking met de initiatiefnemers is vervaardigd. De bebouwing op het landgoed bestaat uit een landhuis, orangerie en wagenberging.

Het landhuis kenmerkt zich door haar baksteen architectuur met deels wit gepleisterde accenten en entree, grote houten ramen met roedeverdeling, een klassiek vormgegeven dak.

Naamloos-1

De orangerie is in eenzelfde stijl als het landhuis ontworpen, het gebouw zal de functie van atelier gaan bekleden voor het maken van eigen werk, Gallery en het geven van workshops.

Naamloos-2

De wagenberging is eenvoudig van opzet en vormgeving en zal zich in de onderschikte vorm op het erf samenvoegen in het totaalensemble.

Naamloos-3——

Wilt u als nieuwsmedia nadere informatie omtrent dit project, zoekt u dan contact met ons secretariaat via 0527-244182. Indien u deze media wilt gebruiken voor uw eigen (nieuws/media)-kanaal, willen wij u wijzen op het  Auteursrecht afbeeldingen Boes + Kok B.V. Het plan is in bouwteam uitgewerkt er is dan ook reeds een hoofdaannemer en installateur bekend.