Bedrijfspand bouwen of verbouwen.

admin on 27/11/2023

Met Boes + Kok BV je nieuw bedrijfspand samen ontwerpen en laten ontwikkelen, of juist verbouwen?

De onderneming gaat goed, je bedrijf groeit. Nu is het tijd voor de volgende stap. Een nieuw bedrijfspand of een uitbreiding van je huidige bedrijfsgebouw. Wat komt daar bij kijken, hoe pak je het aan?

Heeft u de wens of een idee om een nieuw bedrijfspand te bouwen?

Of juist een bestaand pand te verbouwen, uitbreiden of een metormafose laten ondergaan? Wij zijn specialist in het ontwerpen van bedrijfshallen, loodsen en kantoren. Wij geven uw nieuwe bedrijfspand de uitstraling die bij u past.

 • Wat drijft een ondernemer?
 • Wat gebeurt er in zijn of haar branche?
 • Hoe krijgen de logistieke processen vorm.
 • Hoe zet de huisstijl eruit.

Allemaal belangrijke vragen voor het ontwerp van een passend bedrijfspand.

Deze fases doorlopen we samen:

 • Selectiefase: Je verkent de kavelmogelijkheden en de financiering van de nieuwbouw.
 • Ontwerpfase: Samen stellen we een Programma van Eisen (PvE) op. Aan welke technische, functionele en architectonische eisen moet het nieuwe pand voldoen? Een eerste schetsontwerp en plattegronden brengen je bouwplannen tot leven. Dat ontwerp wordt steeds verder tastbaar gemaakt in artist impressions, een voorlopig ontwerp en een definitief ontwerp.
 • Vergunningsfase: In deze fase regelen we alle benodigde vergunningen voor je nieuwe bedrijfspand. Boes + Kok BV ontzorgt je daarbij in de contacten met de gemeenten en toetsende instanties, zoals de Omgevingsdienst. Ook vindt een selectie van aannemers plaats. Vaak is in de ontwerpfase al nauw samengewerkt met deze partijen (bij voorkeur in een bouwteam), om een goede inschatting van bouwmogelijkheden en bouwkosten te krijgen.
 • Bouwvoorbereiding: In de ontwerpfase is al een 3D Bouw Informatie Model (BIMx) van jouw nieuwe bedrijfspand gemaakt. Dat wordt in deze fase verder aangevuld met gedetailleerde instructies en tekeningen die op de bouwplaats nodig zijn om jouw nieuwe bedrijfspand te bouwen.
 • Bouwfase: Het is zover! De bouw van je nieuwe bedrijfspand start. Het is belangrijk om de voortgang van de bouw te monitoren. Ontbreekt het je aan de tijd of expertise om dat te doen. Dan kan Boes + Kok BV de bouwbegeleiding en directievoering voor je verzorgen.

Gemeente en welstandscommissie

Bovengenoemde schetsen worden in een vroeg stadium door ons ingediend bij de gemeente en de welstandscommissie. Door onze ervaring en kennis met het vormgeven van bedrijfspanden, weten we goed hoe wij deze kunnen presenteren.

Nadat de schetsen zijn goedgekeurd, worden de plannen in detail uitgewerkt. Ook worden ze technisch uitgewerkt. Vergunningen kunnen op deze manier volledig opgesteld, aangevraagd en gecoördineerd worden naar de gemeente. De bedoeling hiervan is om het proces soepel te laten verlopen. De technische tekeningen omvatten onder andere de volgende punten:

 • Materialen en kleuren
 • Duurzaamheid
 • Afmetingen van de ruimtes
 • Locaties van installaties
 • Details

Hoewel de eerste schetsen van een nieuw gebouwontwerp vaak op papier gemaakt worden, vindt de overstap naar een digitaal gebouwontwerp in de computer in een steeds vroeger stadium van het ontwerpproces plaats. Opdrachtgevers worden hierbij ‘meegenomen’ door het ontwerp aan de hand van 3D beelden, schetsen en tekeningen. Hoewel deze middelen een goed en duidelijk beeld geven van het uiteindelijke ontwerp is de ‘beleving’ van een nieuw te realiseren gebouw niet bij iedere opdrachtgever hetzelfde: sommige tekeningen ‘lezen moeilijk’ of geven een ander beeld dan bedoeld.

Onze virtuele modellen zorgen ervoor dat opdrachtgevers in hun eigen tempo, op een moment dat het hun uitkomt, het gebouwontwerp kunnen bekijken in 3D. Wij delen onze modellen met onze opdrachtgevers.

U kunt als opdrachtgever gratis app downloaden of uw project op de PC of tablet bekijken. Het is mogelijk om vooraf ingestelde camerapunten in het model te bekijken, doorsnedes over het gebouw te maken of om zelf ‘door het ontwerp te lopen’. Op deze manier heeft de opdrachtgever een leuk en duidelijk beeld van de eindsituatie en is hij gedurende het proces steeds op de hoogte van het ontwerp!

Een nieuw of uitbreiding van uw bedrijfspand?

Door middel van een vrijblijvend gesprek kunnen wij nog meer van onze kennis met u delen. We tonen u ook graag ons enthousiasme voor ons vak. Heeft u plannen?

Wij ontwierpen in de afgelopen jaren een breed scala aan bedrijfsgebouwen. Van kantoorpanden tot showrooms en van bedrijfsverzamelgebouwen tot bedrijfshallen. Opdrachtgevers waardeerden daarbij onze nuchtere aanpak, flexibele houding, bouwkundige expertise en bewezen ontwerpkwaliteit

Neem dan gerust contact met ons op. Uiteraard kunt u ook telefonisch een afspraak maken op 0527-769 126. We willen graag de mogelijkheden met u bespreken.

– HULP NODIG? BEL 0527-769126 –