WIJ GEVEN SAMEN UW PLANNEN VORM

Boes + Kok B.V. kan u van A tot Z begeleiden binnen het bouwtraject. Al onze projecten bevatten ontwerpen van eigen hand met oog voor detail en bouwkundige oplossingen.

Op het gebied van bestemmingsplanproblematiek staan wij u bij en uiteraard verzorgen wij de aanvraag omgevingsvergunning voor uw project bij de betreffende overheid.

Daarnaast verzorgen wij ook in veel gevallen voor onze opdrachtgevers; de aanbestedingsprocedure, bouwvergaderingen, bouwkundig toezicht tijdens de bouw en de oplevering van een bouwwerk. Kortom wij kunnen u indien gewenst volledig ontzorgen tijdens een bouwproces.

Waar nodig opereren we in samenwerkingsverband met onder meer landschaps- architecten, stedenbouwkundigen, interieurarchitecten– en ingenieursbureaus.

ing. Dirk-Jan Boes
architectuur, omgevingsrecht, vergunningmanagement
d.boes@boes-kok.nl
Melvin Kok
bouwtechniek, brandveiligheid, omgevingsrecht
m.kok@boes-kok.nl
Een
Sterk
Team

Vanuit een passie voor architectuur en de overtuiging dat we de functionaliteit niet uit het oog moet verliezen werken wij aan ontwerpen en bouwtechnische opdrachten. We willen werk maken waar we trots op zijn, waar mensen blij van worden, soms zelfs blij verrast, werk dat de tand des tijds kan doorstaan. Het is bijna een sport het voor elkaar te krijgen meer kwaliteit in een project te brengen dan iedereen verwacht had, zonder meerkosten.

De waardering van een gebouw gaat veel vaker over de directe omgeving dan over het gebouw zelf, “de plek”. Meer kwaliteit valt te behalen door het ontwerp van de omgeving van een gebouw net zoveel aandacht te geven als het gebouw zelf. Met een focus alleen op gebouwen ontwikkel je niet de beste plannen. In de betere plannen zijn het ontwerp voor de (groene) omgeving en gebouwen vergaand op elkaar afgestemd.

Het ontwerpproces is een intensieve samenwerking tussen opdrachtgever en ontwerpers. Voordat aan het ontwerp begonnen kan worden is het vooral aan de opdrachtgever om al zijn ideeën, wensen en dromen op tafel te leggen. Wij zullen daar op reageren en met vragen komen om de werkelijke wens zo helder mogelijk te krijgen.

Samen met de locatie gegevens en natuurlijk het budget vormt dit het vertrekpunt voor de ideevorming en het ontwerp. Belangrijk is om in het begin van een ontwerpproces die kwaliteiten benoemd te hebben die je nastreeft en die niet te laten vervagen of verrommelen. Tijdens het proces zullen er nog veel keuzes en beslissingen gemaakt moeten (kunnen) worden door de opdrachtgever, binnen deze kaders. Een aantal sterke kwaliteiten kunnen een gebouw of een gebied een enorme krachtige helderheid geven, een duidelijk karakter, wat een kwaliteit geeft die door velen wordt herkend, schoonheid.

Het ontwerpen van bouwplannen blijft als een rode draad door ons werk heenlopen. Zonder een uitgebreide technische kennis van constructies, materialen en bouwproducten is het niet mogelijk een op alle vlakken goed uitgedacht gebouw te maken. Door vrijwel altijd betrokken te zijn geweest in het proces van ontwerp tot en met de uitvoering hebben we ook op het technische vlak veel kennis opgebouwd die we al in kunnen zetten in de ontwerpfase.
Zorgvuldig gekozen materialen, goede afstemming van deze materialen en een precieze detaillering en maatvoering maken het verschil bij de uitstraling van een gebouw en zijn omgeving.