PROJECT INFO

EMMELOORD

Binnen de oudste schil van Emmeloord, langs de rand van het centrum aan de Boslaan hebben wij in 2017 een totaal renovatie- uitbreidingsplan gemaakt voor een vrijstaande jaren ’50 woning.

Deze woning behoorde tot de eerste woningbouw in Emmeloord en maakte onderdeel uit van een eenheid binnen een grotere samenhang tussen architectuur en stedenbouwkundige planopzet.

De opdrachtgevers wilden graag een volledige renovatie met uitbreiding van het gedateerde huis realiseren. Ze benaderden ons voor advies over verduurzamen, het herindelen van de  verdiepingen en een ontwerp voor de begane grond met een bijpassende eigentijdse uitbouw.

We hebben een uitbouw ontworpen over de breedte van de woning waarbij een deel van de naastgelegen garage is benut om de keukenkasten te plaatsen. Hierdoor ontstaat er ruimte voor een woonkeuken met kookeiland en eettafel aan de tuinzijde.

De aluminium pui met overhoeks kozijn levert veel extra lichtinval en zicht op de tuin. Het exterieur van de uitbouw is uitgevoerd in metselwerk, met ruimte voor een geïntegreerde zonwering.

Het metselwerk, de gedetailleerde dakrand en de pui indeling met openslaande deuren en bovenlichten dragen bij aan een mooi totaalbeeld dat past bij het klassieke karakter van het huis met als eindresultaat dat alle functies in elkaar overlopen. Dit maakt alles tot een prachtig geheel zowel huis als tuin en dat geeft een heerlijke sfeer.

  • Opdrachtgever: Particulier.
  • Ontwerp & vergunningmanagement: Boes + Kok B.V.
  • Aannemer: Bouw Totaal B.V.