PROJECT INFO

RENOVATIE & UITBREIDING HORECA GELEGENHEID, CAFÉ DE MOESPOT/RESTAURANT ROBUUST - VOLLENHOVE

RENOVATIE & UITBREIDING HORECA GELEGENHEID, CAFÉ DE MOESPOT/RESTAURANT ROBUUST – VOLLENHOVE

Op het ‘Hoge land van Vollenhove’ staat een eeuwenoude karakteristiek horecaboerderij met als herkenningspunt het memorabele Café De Moespot. Ons bureau maakte een totaalrenovatie en uitbreidingsplan voor de verduurzaming en uitbreiding van deze horecalocatie, in opdracht van de broers Peter Ian en Raimon Pot.

Met als uitgangspunt om het monumentale Café conform de wens van de laatste uitbater ongeroerd in authentieke staat te laten. Het achterhuis zal worden gerenoveerd en als fungeren als basis van voor de keuken voor hun Restaurant Robuust (onlangs opgenomen in de Michelingids).

Het authentieke achterhuis zelf is niet groot genoeg om als volledige restaurant te kunnen fungeren en daarom aan ons de taak om een nieuw dinergedeelte in een creatieve en eigentijdse oplossing vorm te geven. Het resultaat is een uitbreiding aan deze monumentale boerderij in moderne stijl gepositioneerd aan de achterzijde van het horecaperceel.

De moderne uitbouw vormt aan de ene kant voor een groot contrast met het oude gedeelte, maar in combinatie met de omgeving en het landschap wordt het een prachtige eclectische eenheid.

In het ontwerpplan zijn de culturele waarden van het gemeentelijk monument bewaard gebleven. Aan de achterkant en tuinzijde ter hoogte van de uitbreiding zijn nieuwe, moderne ingrepen zichtbaar. Deze zijn contrasterend uitgewerkt door het zinken dak- en gevelbekleding met aluminium kozijnen. De voormalige structuur van het authentieke achterhuis blijft hierdoor herkenbaar.

Het uitzicht dat je vanuit de nieuwbouw hebt versterkt nogmaals het landelijke effect. De gasten hebben door deze nieuwbouw die iets verhoogd op het maaiveld zal worden gepositioneerd een fraai uitzicht over het Vollenhovermeer terwijl ze aan het dineren zijn.

Door de voorgestelde ingreep kan de locatie van de eeuwenoude ‘taveerne’ weer fungeren als bekende pleisterplaats voor recreanten die er even willen opsteken in het Café of heerlijk willen dineren in een toprestaurant ‘with a view’ met een ‘Robuuste twist’.

De Omgevingsvergunning is inmiddels verleend en de bouw zal aanvangen medio 2024.

  • Opdrachtgever: Restaurant Robuust
  • Ontwerp & vergunningmanagement: Boes + Kok B.V.
  • Aannemer:
  • Installateur:
  • Gemeente: Steenwijkerland
  • Landschap Twan's Landschaps- en Tuinadvies