PROJECT INFO

KGO WOONERF, WOONBOERDERIJ DWARSGRACHT, GIETHOORN

VAN WERKEN, NAAR WONEN.

In het door het Rijk aangewezen beschermde stads- en dorpsgezicht Dwarsgracht was tot voorkort een bedrijfsperceel met vervallen bedrijfsgebouwen. Op basis van een door de Raad van Steenwijkerland onlangs vastgesteld gewijzigd Bestemmingsplan, kan het erf worden getransformeerd tot een woonperceel.

Dit onder de voorwaarde van een investering in de ruimtelijke kwaliteit, volgens de Kwaliteitsimpuls Groene Omgeving (KGO), ons bureau heeft deze procedure tot wijziging gecoördineerd.

Gelijktijdig hebben we een nieuw erf-inrichtingsplan en een bouwkundig ontwerpplan vervaardigd, waarbij is gekozen voor een ideale combinatie tussen landelijke stijl en woonwensen! Met als hoofddoel dat het lijkt alsof het erf er altijd als is geweest. Dit alles het best samen te vatten als historiserende nieuwbouw met een eigentijdse- en innovatieve duurzame twist.

De kenmerkende uitstraling van deze woning is de eenvoudige hoofdvorm, soberheid in detaillering en een mix van natuurlijke en robuuste materialen met bijbehorende heldere en streekeigen kenmerken.

 Kortom een hedendaags eigentijds woonhuis met uitstraling én moderne accenten! Uiteraard een energiezuinig en duurzaam concept. Het gebouw zal energieneutraal en BENG-proof worden opgeleverd.

De ontmanteling van de bedrijfsbestemming zal eind 2022 gereed zijn waarnaar de bouwwerkzaamheden  direct zullen aanvangen en de oplevering staat gepland in de loop van 2023.

Het plan is wederom in een bouwteam tot stand gekomen!

  • Opdrachtgever: Particulier.
  • Ontwerp & vergunningmanagement: Boes + Kok B.V.
  • Aannemer: Rook Bouw B.V.
  • Installateur: Boxum Installatietechniek B.V.
  • Gemeente: Steenwijkerland