PROJECT INFO

BOL | VAN STAVEREN - EMMELOORD

Nieuwbouw hoofdkantoor BOL van Staveren te Emmeloord, Noordoostpolder

BOL | van Staveren is een groothandel op het gebied van (duurzame) brandstoffen, smeerolie, propaan en installaties. Met afnemers als o.a. agrariërs, transportbedrijven, loonbedrijven, aannemers, grondverzet, gemeenten, industrie en garages gevestigd in Midden- en Noord Nederland. Met als hoofddoel bij te dragen aan een duurzame energievoorziening voor nu en komende generaties.

Wij maakten voor hen het ontwerpplan en verzorgden wij tevens de benodigde vergunningen voor het nieuw te bouwen duurzame bedrijfspand aan de Franc op het Industrieterrein De Munt in Emmeloord. 

Het gebouw bestaat uit twee bouwlagen kantoor gedeelte met aangekoppelde opslag. Op de begane grond bevinden zich naast diverse kantoorruimtes een groot magazijn en een royale receptie voor het afhalen van smeerolie en gasflessen. Tevens voorziet het gebouw in een lichte keuken/kantine gesitueerd met diverse flex-werkplekken en vergaderruimtes. 

Alle ruimtes, met uitzondering van het magazijn, zijn zeer licht en transparant door de toepassing van langwerpige horizontale raampartijen. Het horizontale metselwerk benadrukt de breedte van het gebouw.

De stalen hoofdconstructie zorgt ervoor dat de binnenwanden als lichte scheidingswanden uitgevoerd konden worden. Hierdoor is de indeling flexibel en is het pand, bij eventuele groei of krimp, relatief eenvoudig aan te passen.

Er is gekozen om een kenmerkende verticale glazen entree partij vorm te geven over zowel de begane grond als de eerste verdieping waar de kantoren zich bevinden. Op deze manier is de hoofdentree goed herkenbaar.

Het pand is vrijwel energieneutraal door slim gebruik te maken van duurzame installaties en materialen. Dit uit zich in zonnepanelen, warmtepompen en de toepassing van geïntegreerde zonwering. Het dak werd uitgevoerd met een witte PVC dakbedekking. Dit zorgt voor een beter rendement van de zonnepanelen en ook voor een aanzienlijk lagere opwarming van het dak.

Het project is in een bouwteam ontwikkeld en zal binnenkort aanvangen.

  • Opdrachtgever: Bol | Van Staveren B.V.
  • Ontwerp & vergunningmanagement: Boes + Kok B.V.
  • Aannemer: Robuflex Bouw B.V.
  • Interieur: Interemm
  • Gemeente Noordoostpolder