PROJECT INFO

KANTOOR ROOK BOUW B.V. - VOLLENHOVE

In opdracht van Rook Bouw B.V. uit Vollenhove hebben wij de herbouw van het kantoorpand mogen ontwerpen.

Een robuust gebouw wat tegelijkertijd een toonbeeld is van de traditionele manier van bouwen met zichtbaar de mogelijkheden van bakstenen.

Rook Bouw B.V. formuleerde zo’n drie jaar geleden de wens voor een nieuw ‘state-of-the-art’ kantoor met een experimentele showroom in de kelder onder het gebouw. Zowel exterieur als interieur zouden daarbij uitdrukking zijn van de drie pijlers ‘innovatie, creatie en duurzaamheid’.

De baksteenarchitectuur waarin het gebouw is uitgevoerd geeft een voorbeeld van de wijze waarop het verhaal van de vorm en de functionaliteit elkaar ontmoeten.

Tijdens het ontwerpproces is sterk op BENG (Bijna Energie Neutraal Gebouw) ingezet. Het pand is voorzien van zonnepanelen en een warmtepomp. Verwarming en koeling vinden plaats op lage temperatuur, door middel van vloerverwarming en klimaatplafonds.

Innovaties heeft de onderneming ook tot uitdrukking willen brengen in de presentatieruimten. Het pand fungeert als een soort ’totale showroom’ voor de makers van woon- en werkplezier.

In het plan is ook aandacht voor biodiversiteit en klimaat. Mede uit het oogpunt van deze twee aspecten is een gedeelte asfalt weggehaald en ingericht als groene buitenruimte.

Het gebouw is in een bouwteam ontwikkeld en begin 2022 opgeleverd en in gebruik genomen.

  • Opdrachtgever: Rook Bouw B.V.
  • Ontwerp & vergunning: Boes + Kok B.V.
  • Aannemer: Rook Bouw B.V.
  • Installateur: Boxum Installatietechniek B.V.
  • Constructeur: Alferink Van Schieveen B.V.
  • Interieurbouw Exult B.V.