PROJECT INFO

RENOVATIE HALLEHUISBOERDERIJ, LEEUWTE - HOGE LAND VAN VOLLENHOVE

Het schitterende eindresultaat van een herstelopgaaf van deze Hallehuisboerderij op het Hoge Land van Vollenhove. De voormalige boerderij heeft een nieuwe bestemming gekregen als prachtige woonboerderij.

Onze toewijding aan het behoud van erfgoed en duurzaamheid kwam hier samen in het ontwerpplan voor een herstel naar het oorspronkelijke Hallehuisboerderij-voorhuis op basis van de Culthistorische waarden van het Hoge Land van Vollenhove. Waarbij we de voorgevel in ere hebben laten herstellen en de oorspronkelijke details behouden zijn.

Een voor ons bureau uitdagende opdracht om een studie te maken naar de geschiedenis en schoonheid van deze authentieke hallehuisboerderij in de Leeuwte, een door de jaren heen verbouwde boerderij maar met een rijke cultureel-historische erfenis.

Authentiek Bouwvakmanschap

Met de opdrachtgever welke is gepassioneerd over het behouden van het authentieke bouwvakmanschap dat deze boerderij kenmerkt, is besloten om de ziel van deze boerderij te bewaren. Elk detail, van de sporenkap tot het Wiedenriet, alles is met zorg en aandacht hersteld.

Cultuurhistorische Waarden

De boerderij heeft diepe wortels in de lokale geschiedenis en heeft een speciale plek in het culturele erfgoed. We zetten ons in om deze cultuurhistorische waarden te koesteren en te delen, zodat toekomstige generaties de rijke geschiedenis kunnen ervaren. Deze historische boerderij, belangrijk voor de geschiedenis van Vollenhove, is nu veiliggesteld voor toekomstige generaties. De karakteristieke kenmerken en culturele waarde zijn met zorg behouden of hersteld. Zodoende is de boerderij een levend stuk erfgoed geworden dat de geschiedenis van de streek blijft vertellen.

Volledig Verduurzaamd en na-geïsoleerd

Met trots hebben we de boerderij volledig verduurzaamd, met moderne technologieën en respect voor de historische structuur. Duurzaamheid staat centraal en de boerderij is nu voorbereid voor de uitdagingen van de toekomst. Mede dankzij de hoogwaardige isolatielaag kan deze plek comfortabel en energiezuinig worden bewoond.

Het eindresultaat van de herbestemming van deze hallehuisboerderij is een eerbetoon aan het verleden en een belofte voor de toekomst.

  • Opdrachtgever: Particulier
  • Ontwerp & vergunningmanagement: Boes + Kok B.V.
  • Aannemer: Lassche Bouw Sint-Jansklooster
  • Installateur: n.n.b.
  • Gemeente: Steenwijkerland