PROJECT INFO

RENOVATIE & UITBREIDING WOONBOERDERIJTJE, LEEUWTE - SINT-JANSKLOOSTER

Op het ‘Hoge land van Vollenhove’ staat een karakteristiek boerderijtje uit 1750. Ons bureau maakte een totaalrenovatie en uitbreidingsvoorstel voor deze boerderij om zo een prachtig tweede leven te geven als volledig duurzaam en energieneutraal woonhuis.

Soms is een boerderij zelf niet groot of ruim genoeg om als volledige woning te kunnen dienen. Aan ons de taak om dit in een creatieve en eigentijdse oplossing te vorm te geven. Het resultaat is een uitbreiding aan een oude boerderij in moderne stijl.

De moderne uitbouw vormt aan de ene kant voor een groot contrast met het oude gedeelte, maar in combinatie met de omgeving en het landschap wordt het een prachtige eclectische eenheid.

In het ontwerpplan zijn de culturele waarden van het authentieke boerderijtje bewaard gebleven. Aan de achterkant en tuinzijde ter hoogte van de uitbreiding zijn nieuwe, moderne ingrepen zichtbaar. Deze zijn contrasterend uitgewerkt door de zinken dak- en gevelbekleding met aluminium kozijnen. De voormalige structuur van het boerderijtje blijft hierdoor zichtbaar.

Leven op het platteland betekent leven met de seizoenen. Nergens kan dat zo comfortabel als in een mooi modern huis met veel glas. Het uitzicht dat je vanuit de woonkamer in de nieuwbouw op het oude gedeelte van de boerderij hebt, versterkt nog eens het landelijke effect. Genieten van de natuur met alle gemakken en comfort bij de hand!

Nergens valt de overgang van oud naar nieuw zo goed op als in de prachtige lichte en ruime woonkamer. En juist het grote contrast zorgt ervoor dat die overgang eigenlijk naadloos verloopt. De grenzen tussen oud en nieuw vallen als het ware weg en wekken de indruk dat het eigenlijk nooit anders is geweest. De grote ramenpartij waarvoor gekozen is zorgen voor een ideale lichtinval en daarnaast voor een prachtig uitzicht, zowel overdag als in de avond.

  • Opdrachtgever: Particulier.
  • Ontwerp & vergunningmanagement: Boes + Kok B.V.
  • Uitvoering: Noest Bouw
  • Installateur: Installatiebedrijf Zwolle | Schreuder B.V.