PROJECT INFO

PRIMERA - PLUS TER SCHURE, GIETHOORN

In opdracht van de Plus Ter Schure hebben wij een ontwerpplan gemaakt voor de bouw van een nieuw Primera gelegen in het supermarktgebied van Giethoorn.

Het zorgt ervoor dat er 15 jaar na de opening van de Supermarkt er een nieuwe entree ontstaat in het supermarktgebied. Wij hebben met ons bureau de planvorming gemaakt voor zowel het planologische deel als de bouwkundige transformatie van de hiermee vrijgekomen panden en omliggend terrein in een drie-tal fases.

De realisatie van de Primera is binnen deze hertontwikkeling Fase 1 én is inmiddels al letterlijk op de schop genomen. “We anticiperen hiermee op het ingaan van het verbod op tabaksverkoop voor supermarkten in juli 2024 en hiermee een formule te introduceren te zetten waar alles te koop is wat op dit moment niet in de Supermarkt is te vinden. Een echt aanwinst voor Giethoorn”, aldus Willem Ter Schure.

De nieuwe Primera heeft entreeportaal geaccentueerd met een in het oog springende forse entree met een robuuste houten omkadering. Waardoor de entree naar achteren ligt zodat er voor de entree ruimte is voor de fiets en een praatje, eventueel onder de luifel voorzien van een fraai groendak.

Bij binnenkomst loop je direct de winkel in met een uitgebreid dienstverlenend assortiment, waaronder de bekende cadeau- en gemaksartikelen en een postagentschap met ook buiten postkasten voor het afhalen van pakketten voor PostNL en DHL. Een echt aanwinst voor het centrum van Giethoorn.

De nieuwbouw van de winkel is echt aangepast aan de eisen van deze tijd, maar past in de dorpse schaal van het pittoreske Giethoorn. Zodoende blijft kenmerkende ‘Gieterse werkplaats’ qua abstractheid behouden. Deze voormalige werkplaats zal volledig worden getransformeerd en verduurzaamd tot een geheel nieuw eigentijds woongebouw in Fase II.

Ook zal er worden zien in extra parkeerplaatsen voor de bezoekers en bewoners met een nieuwe inrit een groene inpassing van het geheel.

De voormalig werf van de botenbouwer is inmiddels verhuist en de interne sloop met inrichting van het buitenterrein is inmiddels gestart. De bouw zal op hele korte termijn aanvangen, waarbij de opening zal volgen medio juni van dit jaar.

  • Opdrachtgever: Plus Ter Schure Giethoorn
  • Ontwerp & vergunningmanagement: Boes + Kok B.V.
  • Aannemer: Bouwbedrijf P. Koppers
  • Installateur: Vredenburg Steenwijk
  • Gemeente: Steenwijkerland
  • Sloop- en terrein G. Hellinga B.V.