PROJECT INFO

NIEUWBOUW TOLSMA-GRISNICH | EMMELOORD

Voor onze opdrachtgever Tolsma-Grisnich B.V. verzorgden wij het ontwerp en alle benodigde vergunningen voor haar nieuwe locatie in Emmeloord.

Het zeer duurzame bedrijfspand bestaat uit een kantoor van drie lagen van ca. 2.500 m² en een bedrijfshal van 16.500 m². Het bedrijfsgebouw wordt gerealiseerd op het bedrijventerrein Emmeloord – De Munt B.

Op deze nieuwe zichtlocatie presenteert het bedrijf zich direct aan de snelweg A6, op een perceel van 40.000 m2 zullen alle huidige bedrijfslocaties zich samenvoegen onder één dak.

Met de focus op interactie en transparantie zal het ontwerp een gastvrije en inspirerende werkomgeving creëren. De herkenbare en markante entree is ontworpen met een groot atrium. Op het dak van de eerste verdieping bevind zich het dakterras met vrij uitzicht over het polderlandschap.

De bedrijfshallen liggen achter dit kantoorgedeelte, ze zijn hoog, flexibel indeelbaar en hebben intern een parkeerruimte voor de bedrijfsauto’s welke zo onttrokken worden uit het straatbeeld. De buitenruimte is zorgvuldig vormgegeven zoals parkeerplaatsen met groenelementen en diverse vegetatiestructuren.

Over het bedrijf;

De afgelopen jaren heeft Tolsma-Grisnich een enorme (ook internationale) groei doorgemaakt. Al in 1952 begon het bedrijf Tolsma met de ontwikkeling van apparaten voor de bewaring van aardappelen, in 2007 is het bedrijf Grisnich (specialist op het gebied van intern transport en het sorteren van aardappelen) overgenomen. Onder de nieuwe naam Tolsma-Grisnich kon het bedrijf op deze manier de klant van de beste totaaloplossing voorzien, waarbij het vandaag de dag nog steeds actief innovatieve totaaloplossingen ontwikkeld voor het gehele traject van inschuren, bewaren, verwerken en verpakken van agrarische producten.

De totaalplanvorming is in een bouwteam ontwikkeld, de vergunning is reeds verleend.

  • Opdrachtgever: Tolsma-Grisnich B.V.
  • Ontwerp & vergunningmanagement: Boes + Kok B.V.
  • Aannemer:
  • Interieur: Interemm
  • Installateur:
  • Gemeente Noordoostpolder