PROJECT INFO

UITBREIDING WOONBOERDERIJ, GIETHOORN

Voor deze kenmerkende Gieterse boerderij hebben wij een ontwerpplan gemaakt voor een uitbreiding met een eigentijdse twist. Een plan waarin de transparante en moderne uitbreiding de hoofdrol speelt om een echt droomhuis te worden.

Het ontwerp respecteert de bebouwingskarakteristieken door juist hier geen afwijkend volume toe te voegen maar de uitbreiding in harmonie vorm te geven met het bestaande.

Langs het lint van de cultuurhistorisch Beulakerweg’ ligt deze typische en karakteristieke boerderij, een beeldbepalende boerderij met een rijke geschiedenis aan bouwkundige wijzigingen.

De voorlaatste wijzigingen / verbouwingen in ‘71 waren minder geslaagd. Aan ons de eer om een ontwerp te maken en de boerderij terug te brengen in de 21e, nieuw en modern qua interieur en met veel gebruik van hout en glas is het ontwerp toch een soort van ingetogen en past het goed bij de monumentale uitstraling van de boerderij en in de omgeving.

Creëren van licht en ruimte was de uitdaging voor het bureau. Een voor de hand liggende oplossing waar vaak voor wordt gekozen is dan aan of uitbouwen. Hier is bewust gekozen om het totaalvolume te behouden. Een zee van ruimte en licht, dat is het uiteindelijke resultaat straks.

Voor dit project hebben ook weer de omgevingsvergunning verzorgd en is in bouwteam ontwikkeld.

 

  • Opdrachtgever: Particulier
  • Ontwerp & vergunningmanagement: Boes + Kok B.V.
  • Aannemer: Bouwbedrijf Bart Smit BV
  • Installateur: n.n.b.
  • Gemeente: Steenwijkerland