PROJECT INFO

VOLLENHOVE

In opdracht van Poelsema Veldwerkbureau hebben wij een woon- en werkgebouw vormgegeven. Het bedrijf gespecialiseerd in bodemonderzoeken gaat zich in het najaar van 2021 vestigen op deze zichtlocatie aan de Oppen Swolle in Vollenhove.


Het gebouw biedt plaats een bedrijfswoning, kantoren en opslag voor materiaal en materieel. Centraal in het gebouw komt een ‘éntree-atrium’. Dit zal de verbinding gaan leggen tussen werken en ontmoeten.

In het plan is ook ruim aandacht voor biodiversiteit en klimaat. Mede uit het oogpunt van deze twee aspecten wordt een groot gedeelte van buitenruimte ingericht als tuin, is een deel van de gevels begroeid en wordt in de façade nestgelegenheden gecreëerd rondom de overstekken.

Het gebouw zal geheel energie neutraal zijn en voorzien in de opvang van het eigen hemelwater.

Het is de bedoeling dat het gebouw eind 2021 zal worden opgeleverd.

  • Opdrachtgever: Poelsema Veldwerk Bureau B.V.
  • Ontwerp & vergunningmanagement: Boes + Kok B.V.
  • Aannemer: ROOKBOUW B.V.
  • Installateur: Lok Installatietechniek
  • Constructeur: Sanger IBCT
  • Grond- en Sloopwerk: Guus Smit