PROJECT INFO

KOEKANGE

Aan ons bureau om een totaalrenovatieplan vorm te geven voor dit in de jaren ’60 gebouwde – statig rietgedekte – landhuis tegen de bosrand van Koekange!

Het landhuis wordt gekenmerkt door een grote rieten kap en robuuste gevelmaterialen. De wens van de bewoner was om de stookkosten omlaag te krijgen en de duurzaamheid van het pand te verhogen. Een ander belangrijk uitgangspunt was om meer daglicht toe te laten in de woning.

We hebben een (interieur)ontwerp gemaakt waarbij we middels subtiele ingrepen meer gevelopeningen hebben gecreëerd. Er zijn openslaande deuren geplaatst op de plekken waar eerder ramen zaten en ook in de rieten kap zijn enkele toevoegingen gedaan.

Waarbij we zeker oog hebben gehad voor het unieke karakter, door op een slimme manier nieuwe technieken in een huis te verwerken kan het energieverbruik drastisch worden teruggebracht. En tegelijk het comfort van de woning verhoogt. Al met al een intelligente mix  tussen een traditionele uitstraling en moderne, zuinige technieken.

Uiteindelijk zullen de bakstenen gevels worden gestuckt om zo het geheel meer rust een eenheid te geven.

  • Opdrachtgever: Particulier.
  • Ontwerp & vergunningmanagement: Boes + Kok B.V.
  • Aannemer: In eigen beheer.
  • Installateur: In eigen beheer.