admin on 08/01/2021
VIRTUAL REALITY

We zetten een volgende stap in planvorming.

Nr. 1
realistische weergave van uw plannen.

Virtual Reality is dé manier om een nog niet gerealiseerd ontwerp op de meest realistische manier te ervaren!

3D Impressies van een ontwerp zijn geprint op plat papier, een digitaal 3D model op de computer, tablet of telefoon bestaat alleen op het scherm en een maquette is een geschaald model van de werkelijkheid. Hoewel deze tools allemaal helpen om het inzicht in het gebouwontwerp te vergroten geven ze uiteindelijk niet het echte gevoel van de werkelijkheid.

Met Virtual Reality (VR) is dit anders!

Een VR-ervaring komt zo dicht bij de werkelijkheid dat het echt voelt!

Aan de binnenzijde van de VR-bril wordt een driedimensionaal gebouwmodel geprojecteerd op twee kleine schermen: voor ieder oog een apart scherm zodat er diepte gesuggereerd kan worden. Op deze manier ontstaat een ervaring waarbij de drager van de VR-bril geheel opgaat in het virtuele model. De ruimtes in een nieuw gebouw kunnen van binnen bekeken worden door met het hoofd te draaien, met een kleine joystick kan de omgeving van het ontwerp verkend worden, en dit allemaal vanuit een luie stoel.

Als toevoeging op de reeds aanwezige tools zoals uw ontwerp in 3D heeft Boes + Kok B.V. nu ook de mogelijkheid om deze VR-ervaring te realiseren voor opdrachtgevers. Een gebouwontwerp wordt geconverteerd naar een virtuele wereld waarin de opdrachtgever het gebouw kan ervaren.

Nieuwsgierig geworden naar deze geweldige ervaring? U bent van harte welkom om de VR-bril uit te komen proberen op kantoor, neem daarvoor even contact op!

Hoewel de eerste schetsen van een nieuw gebouwontwerp vaak op papier gemaakt worden, vindt de overstap naar een digitaal gebouwontwerp in de computer in een steeds vroeger stadium van het ontwerpproces plaats. Opdrachtgevers worden hierbij ‘meegenomen’ door het ontwerp aan de hand van 3D beelden, schetsen en tekeningen. Hoewel deze middelen een goed en duidelijk beeld geven van het uiteindelijke ontwerp is de ‘beleving’ van een nieuw te realiseren gebouw niet bij iedere opdrachtgever hetzelfde: sommige tekeningen ‘lezen moeilijk’ of geven een ander beeld dan bedoeld.

Onze virtuele modellen zorgen ervoor dat opdrachtgevers in hun eigen tempo, op een moment dat het hun uitkomt, het gebouwontwerp kunnen bekijken in 3D. Wij delen onze modellen met onze opdrachtgevers.

U kunt als opdrachtgever gratis app downloaden of uw project op de PC of tablet bekijken. Het is mogelijk om vooraf ingestelde camerapunten in het model te bekijken, doorsnedes over het gebouw te maken of om zelf ‘door het ontwerp te lopen’. Op deze manier heeft de opdrachtgever een leuk en duidelijk beeld van de eindsituatie en is hij gedurende het proces steeds op de hoogte van het ontwerp!