Zelf bouwen.

admin on 14/09/2023

BUREAUDISCIPLINES

Steenwijkerland Noordoostpolder Zwolle Zwartewaterland Meppel Lelystad De Wolden

Zelf een woning een levensloopbestendige woningen bouwen? Ons bureau is gespecialiseerd in levensloop woningen.

Uw woning aanpassen?

Wonen, welzijn, zorg, we krijgen er allemaal mee te maken. Wij  zijn gespecialiseerd in het ontwerpen van levensloopbestendige plattegronden voor uw woning / pand. Met vaak relatief kleine ingrepen (denk aan het verbouwen van de garage tot slaapkamer + badkamer) kunt u zorgeloos heerlijk op uw vertrouwde plek blijven wonen.

Woning levensloopbestendig aanpassen duur?

Mensen denken vaak dat een levensloopbestendige verbouwing vaak erg hoog op loopt in de kosten. Onze ervaring leert dat middels creatieve oplossingen er vaak met relatief kleine interne verbouwingen al ontzettend veel mogelijk is.

 

Doordat wij onze creativiteit met bouwtechnische kennis combineren zorgen we er o.a. voor dat kostbare aanpassingen (bijvoorbeeld de installatie) voorkomen kan worden. Mocht u levensloopbestendige verbouw plannen hebben, neem dan eens vrijblijvend contact met ons op.

Levensloopbestendig wonen voor alle leeftijden

Wij merken dat mensen tegenwoordig steeds vroeger bewust bezig zijn met realiseren van toekomst gerichte bouwplannen. Ook jongeren kiezen er massaal voor om bepaalde voorzieningen in hun woning op te nemen waardoor ze voorbereid zijn op de toekomst. Dit zorgt er niet alleen voor dat je met een gerust hart heerlijk op de zelfde fijne plek kunt blijven wonen maar ook voor een waardevast element van de woning. Levensloopbestendige woningen hebben namelijk een hogere waarde dan een traditionele woning waarin geen toekomst gerichte maatregelen zijn opgenomen.

Wel een idee, maar nog geen bouwtekening voor de aanvraag omgevingsvergunning onder de omgevingswet of voor alleen het bouwdeel.

Heeft u bouwplannen maar nog geen bouwtekening voor een bouwvergunning? Of wilt u bouwen maar is alles nog niet volledig uitgezocht en uitgetekend en wilt u wel graag zonder vertragingen aan de slag? Wij kunnen op het gebied van bouwkundig tekenwerk alles volledig voor u verzorgen.

Of het gaat om het verkrijgen van vergunningen of het realiseren van werktekeningen zodat u als particulier of aannemer zo aan de slag kunt, wij werken al ons tekenwerk ver boven gemiddeld uit.
Dit heeft voor u als voordeel dat er geen onverwachtse verrassingen in vervolg fases aan de orde komen en wij kunnen aanzienlijk efficiënter werken doordat we alles in één keer goed uitwerken.

Als voorbeeld noemen wij dan ook altijd de detaillering (uitwerking van bij elkaar komende punten als vloeren en muren bijvoorbeeld) bij de bouwvergunning. Doorgaans is het gebruikelijk om alleen datgene aan te leveren voor de vergunning wat gevraagd wordt.

Wij werken echter vaak meer details uit. Het voordeel aan onze kant is dat wij minder uren kwijt zijn aan het alsnog oplossen van details tijdens de bouw. Het voordeel tijdens het bouwtraject is dat er tijdens dit project zeer weinig opgelost hoeft te worden en dat faalkosten en dergelijke omlaag gaan. Als voorbeeld noemen wij dan ook altijd dat het verschuiven van een lijn op papier veel minder uren en materiaal kost en het verschuiven van de dragende balk tijdens de bouw waar die lijn dan misschien wel voor staat.

Kortom door zeer complete en hoogwaardige tekeningen te leveren onderscheiden we ons in zowel kwaliteit als het aanzienlijk beperken van kosten voor onze opdrachtgevers!

Omgevingsvergunning onder de Omgevingswet

De omgevingsvergunning is een vergunning voor veel werkzaamheden in de fysieke leefomgeving. Deze vergunning valt nu nog onder de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo). Bij inwerkingtreding van de Omgevingswet zal de Wabo hierin opgaan. Op deze pagina lichten wij toe hoe de vergunningverlening dan is geregeld.